Österrikes glädjebesked: Inga coronadödsfall under tre dagar i följd

Österrikes hälsoministerium meddelade idag att ingen i landet har avlidit till följd av en coronavirusinfektion under tre dagar i sträck i alpnationen. Trenden med sjunkande antal inlagda Covid-19-patienter fortsätter . Idag vårdas 196 patienter på sjukhus, varav 45 på intensivvårdsavdelning. Totalt är det nu mindre än 1000 aktiva infektioner registrerade i Österrike.


Reproduktionstalet har ökat

Samtidigt meddelade myndigheten att landets reproduktionstal har ökat och återigen är över ett – 1.07 – dvs varje smittad person för smittan vidare till något mer än en person i snitt. Det finns dock inget skäl till oro då ökningen av reproduktionstalet beror på två isolerade virusutbrott i två postsorteringscentraler i landet med huvudsakligen tyska anställda. Personalen har nu ersatts av militär som kommer att ta över verksamheten tills vidare.

Med tillförsikt konstaterar Österrikes hälsominister Anschober att lättnaderna av restriktioner som gjordes för två veckor sedan inte har orsakat någon ny våg av smitta i landet utan att landet fortsatt gör framsteg mot målet om en snar coronafrihet.

0 0 röster
Betyg
Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Läs alla kommentarer

Relaterat

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Läs alla kommentarer