Flockmentalitet och nationalism: Friseras svensk coronastatistik?

340 procent fler döda i Borlänge jämfört med föregående år. Sjuka äldre får inte coronatestas och ingen dödsorsak fastställs. I Borlänge har 88 personer dött under en treveckorsperiod – samma period förra året var siffran 20 döda. Aftonbladets granskning visar att 44 av dödsfallen inträffat på äldreboenden – vilket innebär två tredjedelar av ökningen. Samtidigt står statsepidemiologen Tegnell i Stockholm och förkunnar stolt att Folkhälsomyndighetens beräkningar visar reproduktionstalet – hur många personer varje smittad för smittan vidare till – är under ett (0.85) och att epidemin därför är på väg att ebba ut i landet. Men några beräkningar får vi aldrig se – de efterfrågas heller inte då Sverige saknar journalister som är kritiska och vaksamma nog. Det ses inte med blida ögon att ifrågasätta den officiella strategin. De 22 forskare som nyligen gjorde det blev uthängda som “nationens skam” i en av landets största dagstidningar. Det har gått så långt att i den ledande vänstertidningen The Guardian kritiseras Sverige för en unken nationalism där alla som har mage att kritisera landets coronastrategi straffas med offentligt spott och spe. Den fd statsepidemiologen Giesecke beskylls i Guardianartikeln för regelrätt rasism. En skrämmande trend i det toleranta folkhemmet!

För att få en tillförlitlig uppskattning reproduktionstalet måste dock tillräckligt många testas och det på ett statistiskt signifikant sätt. Något som inte görs i Sverige. Det rapporteras istället fortsatt om en graverande brist på tester och testmaterial runtom i landet. Endast på ett fåtal håll som i Stockholm testas det mer än tidigare.

Det är skrämmande och otroligt med vilken lätthet vårt lands ansvariga för coronastrategin och styrande politiker får frisera statistiken och trampa över lik på vägen dit utan att någon granskar och ifrågasätter.

Det pratas mycket om flockimmunitet. Istället borde vi tala om flockmentaliteten vars syfte är att få alla att rätta sig i ledet till det svenska förhållningssättet till coronakrisen. Myndighetssverige är fullt av ömma tår som ingen får trampa på ostraffat. Det är en farlig utveckling som hotar transparensen i coronakrisen med ett högt pris: Människoliv

0 0 röster
Betyg
Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Läs alla kommentarer

Relaterat

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Läs alla kommentarer