Tokyo räddar liv genom att vårda symtomfria och lindrigt sjuka Covid-19-patienter på hotell

Tokyo placerar personer med milda och symtomfria Covid-19-infektioner på hotell där de övervakas av läkare och sjuksköterskor. Istället för att människor är isolerade hemma med Covid-19-infektion kan vi nu övervaka deras sjukdomsförlopp och snabbt lägga in dem på sjukhus om de försämras säger Tokyos guvernör Koike Yuriko i NHK:s TV-nyhetssändning. En stor fördel är också att de smittade personer hålls i karantär och inte sprider smittan vidare i samhället.

Tokyos regering har säkrat fem stora hotell med en sammanlagd kombinerad kapacitet på 1500-2800 rum för patienter. Hotellens allmänna ytor städas av en robot för att minimera mänsklig exponering för smittorisk. En annan robot välkomnar nya patienter i foajén med uppmuntrande ord.

Mycket klokt av Tokyo eftersom tid är allt i behandlingen av Covid-19! Det rapporteras om många fall av Covid-19-patienter som upplever blott milda symtom inom loppet av några få timmar hamnar i ett livshotande tillstånd med kritisk pneumoni (lunginflammation). Då är överlevnadsutsikterna dåliga om folk är hemma och försöker komma fram i 1177:s långa telefonkö ! Vi har läst om åtskilliga tragedier i Sverige efter att personer med Covid-19 kontaktat 1177 Vårdguiden och uppmanats stanna hemma. En av de som drabbades var den svenskvietnamesiske Nässjö-krögaren Sang Phan, som av 1177 fick rådet att avvakta och hålla sig hemma och höra av sig igen om han blivit sämre.

Hustrun “Phuong Pham är kritisk till 1177 Vårdguiden och att Sang Phan inte fick hjälp i tid. Hon säger att han uppmanades att vänta hemma i fem dagar och höra av sig igen om det då inte blivit bättre.

Men det hann aldrig gå fem dagar, konstaterar hon. Maken avled fyra dagar efter kontakten med 1177.

– Det känns så orättvist. Han kom till Sverige 1980 och har jobbat och betalat skatt hela tiden, säger Phuong Pham.”

Men det hann aldrig gå fem dagar, konstaterar hon. Maken avled fyra dagar efter kontakten med 1177.”

0 0 röster
Betyg

Relaterat

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Läs alla kommentarer